Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αρκάς - Show Business - Το Μεγάλο Φινάλε

Περίεργα γραμματοκιβώτια

MAXIM - Maxine Bahns

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Βλεφαρίδες δεν έχουν μόνο τα μάτια

Τα περισσότερα κύτταρα του οργανισμού ενεργοποιούν οργανίδια (μοιάζουν με μαλλιά), που ονομάζονται… βλεφαρίδες και βοηθούν σε μια ποικιλία λειτουργιών, από την πέψη μέχρι και την ακοή. Στη μύτη, οι «βλεφαρίδες» στραγγίζουν τη βλέννα από τη ρινική κοιλότητα προς τα κάτω στο λαιμό. Ο κρύος καιρός επιβραδύνει τη διαδικασία αποστράγγισης, προκαλώντας μία… καβάντζα βλέννα, η οποία αφήνει κατάλοιπο στα υγρά ρουθούνια.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αρκάς - Show Business - Το Μεγάλο Φινάλε

Οι γυναίκες... πάντα 1 βήμα εμπρός!

MAXIM - Malia Jones

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Ο κόσμος θα γελάσει μαζί… μας

Ακριβώς όπως όταν βλέποντας κάποιον να χασμουριέται, άμεσα τον μιμούμαστε, έτσι και τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το γέλιο είναι ένα κοινωνικό σύνθημα για μίμηση. Το γέλιο (του άλλου) διεγείρει στην πραγματικότητα την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με κινήσεις του προσώπου.
Ο μιμητισμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική αλληλεπίδραση και αντιδράσεις όπως το φτέρνισμα, το γέλιο, το κλάμα και το χασμουρητό μπορεί να είναι τρόποι για τη δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δεσμών μέσα σε μια ομάδα.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Αρκάς - Show Business - Το Μεγάλο Φινάλε

Περίεργα γραμματοκιβώτια

MAXIM - Lucy Lawless

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

 Όλοι έχουμε 4 διαφορετικά χρώματα στο δέρμα μας

Το δέρμα, όλων είναι κρεμ. Κοντά στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων προστίθεται ένα κόκκινο χρώμα, ενώ μία κίτρινη χρωστική ουσία, συμπληρώνει τον δερματικό καμβά. Με απλά λόγια μέχρι αυτό το σημείο όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο τύπο δέρματος.
Τη διαφορά κάνει η μελανίνη, που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις υπεριώδεις ακτίνες και σε άλλους ανθρώπους εμφανίζει το δέρμα πιο σκούρο, ανάλογα σε τι ποσότητα υπάρχει. Αυτά τα τέσσερα χρώματα (κρεμ, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο) αναμειγνύονται σε διαφορετικές αναλογίες για να δημιουργήσουν τα χρώματα του δέρματος όλων των λαών της Γης.