Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Αρκάς - Οι συνομήλικοι - Γερνάει καλύτερα όποιος γερνάει τελευταίος


H TV θέλει μέτρο!

MAXIM - Michelle Williams

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Στομάχι Vs βιομηχανία μετάλλων
Υπάρχει ένα επικίνδυνο υγρό, που καμία… ασφάλεια αεροδρομίου δεν μπορεί κατασχέσει. Και ο λόγος είναι επειδή βρίσκεται στο έντερό σας. Τα κύτταρα του στομάχου σας εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ, μια διαβρωτική ένωση που χρησιμοποιείται για τα μέταλλα στον βιομηχανικό κόσμο.

Μπορεί από τη μία να χειραγωγεί τον χάλυβα, αλλά το οξύ συμβάλλει στη διάσπαση της τροφής. Μία βλεννώδης επένδυση στο τοίχωμα του στομάχου βέβαια κρατά αυτό το δηλητηριώδες υγρό με ασφάλεια στο πεπτικό σύστημα.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αρκάς - Show Business - Το Μεγάλο Φινάλε

Ποδηλατικές... τούμπες!

MAXIM - Michael Michele

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Κάτσε και ....θυμήσου

Σας κατηγορούν ότι δε θυμηθήκατε την επέτειό σας; Δοκιμάστε να καθίστε με το ένα γόνατο λυγισμένο. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, οι μνήμες ενσωματώνονται στις αισθήσεις μας. Μια μυρωδιά ή ένας ήχος μπορεί να προκαλέσει ένα μακρινό επεισόδιο από την παιδική ηλικία. Οι συνδέσεις μπορεί να είναι προφανείς (ένα κουδούνι ποδηλάτου π.χ να σας κάνει να θυμηθείτε μία διαδρομή) ή μυστηριώδεις.

Μια πρόσφατη μελέτη βοηθά μάλιστα στην αποκρυπτογράφηση μέρους αυτής της ενσωμάτωσης. Σε μία μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cognition, τον Ιανουάριο του 2007, αναφέρεται ότι τα επεισόδια από το παρελθόν είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να τα ανακτήσετε, αν έχετε την ίδια στάση σώματος που είχατε όταν συνέβη το γεγονός.